Camponotus xerxes
-
Блог про мою колонію ксерксів
25.10.2018: Приїхала колонія у складі матки + 4 робочих і розплоду від Валерія Стелса. Жили у пробірці+арена від uants. Це моя друга спроба завести великих кампів, перед тим була неуспішна спроба завести феллахів. На жаль, фото з того часу не маю
15.02.2019: переселив в формікарій Лего старт від Якова у складі матка+20 робочих +розплід. Формікарієм дуже задоволений. Вологу тримає дуже довго, можна зволожувати буквально раз на місяць.
16.06.2019 переселив у формікарій від Артема ShwabArt у складі матка + ~70 робочих+гора розплоду. Окреме дякую за формікарій, це маленький витвір мистецтва. Упакований дуже якісно, витримав тест моєї рукожопості: на пошті я коробку розкрив, щоб глянути на неї і лишив розкриту. А коли діставав вдома з авто - перевернув, все висипалося на асфальт, думав, що побив. Але, знову ж таки, упаковка була дуже якісна, нічого не пошкодилося. Ксеркси переїхали за два дні, новий формік їм дуже сподобався.
-
-
Як себе показав “бочонок” - з нього нормальна годівниця ?
-
Так, чудова. Там постійно стоїть мед, вони його під’їдають, поки ніхто не втопився :)
-
От би все було добре з вашими Camponotus’амі! Ось з моєї Герко справи йдуть не дуже. Нехай проживуть якомога довше. І поаккуратней з цими гігантами! Одна неакуратність - і отримав укус в палець. Тому, не пускайте собі на руки. А взагалі дуже цікаво читати! Продовжуйте! Стежитиму)
-
Участник @dobryy написал в Camponotus xerxes:
Так, чудова.
Ось і добре )
Питаю бо роблю щє ))
бочки в тому ж форматі , а ось інщі 6 см заввишки , лапа перевертня 5 см )
-
Ксеркси давно живуть в двох форміках, за другий теж дякую Артемові. Неочікувано зробив кілька фото - тому додам їх і тут
-
Ще кілька фото сім’ї.
Живуть в двох форміках, з’єднаних двометровою трубочкою, накрученою в кілька кілець позаду форміків. Почуваються дуже добре, ростуть і розвиваються. На арені давно хочу прибрати, але вони такі великі, що мені страшно за мої пальці :) Скільки їх зараз - не знаю, якщо хтось знає швидкий спосіб підрахувати - буду дуже вдячний.
-
Гарний формікарій. Він з гіпсу чи ітонговий? Не є таємницею скільки він коштує?
Й, так би мовити, Post Scriptum: А новий форум буде україномовним? ;)Участник @dobryy написал в Camponotus xerxes:
Скільки їх зараз - не знаю, якщо хтось знає швидкий спосіб підрахувати - буду дуже вдячний.
Фотографуєте й спокійно рахуєте на фото.
-
Участник @kyiv-ant написал в Camponotus xerxes:
Гарний формікарій. Він з гіпсу чи ітонговий? Не є таємницею скільки він коштує?
тут, думаю, Артем ShwabArt краще розкаже, це його творіння.
буде україномовним
мені так краще, я російською погано пишу. Але якщо це в когось викличе занадто великі труднощі, то можу гугл-транслейтнути.
Фотографуєте й спокійно рахуєте на фото.
Життя занадто коротке для такого :)
-
-
перед тим була неуспішна спроба завести феллахів
А що сталося з Феллахами?
-
А що сталося з Феллахами?
спочатку розвивалися, дійшли до 12-14 штук, а потім, по одному за день, всі виздихали, а через тиждень після робочих і матка туди ж. Я думаю, що проблема була в молі, яку я ловив в офісі і згодовував своїм мурахам, бо в однаковий час був мор мессорів і феллахів. Або моль була з сюрпризом, або, чув ще таку думку, що пилок з крил молі може забивати дихальця мурахам. В будь-якому випадку, щиро не рекомендую годувати мурах моллю нікому.
-
В будь-якому випадку, щиро не рекомендую годувати мурах моллю нікому.
Дивно. Я своїх Мессорів годував моллю й все будо добре.
-
Личинками, чи імаго? Я підозрюю, що в мене в офісі могли якимись хімікатами заохочувати моль до переїзду, і частина того заохочення перейшла через моль до мурах.
-
Або моль була з сюрпризом, або, чув ще таку думку, що пилок з крил молі може забивати дихальця мурахам. В будь-якому випадку, щиро не рекомендую годувати мурах моллю нікому.
Пожалуй, про пыльцу - это страшная байка. Всё же муравьи не совершают дыхательных движений, а потому “вдохнуть” пыльцу и задохнуться не могут.
А вот оказаться токсичной она может - в силу того, что гусеницы могут питаться чем угодно, да и сами мотыльки достаточно устойчивы ко всяким химикатам.
-
-
Участник @whex написал в Camponotus xerxes:
это страшная байка
Мабуть і справді байка. Але я з того часу вирішив не ризикувати
-
-
З вашого дозволу спіонєрю паруфото , з останього посту ;)
Клуб Любителей Муравьев